Jídelní lístek

NĚCO MENŠÍHO PRO ZAČÁTEK

1 ks Utopenec – se spoustou cibule, feferonkou, okurkou a kysaným zelím 45,-
100 g Směs nakládaných sýrů – z hermelínu, blaťáckého zlata, eidamu a nivy, s cibulí a feferonkou v oleji 65,-
150 g Slezská tlačenka – s cibulí a octem 45,-
5 ks Topinky – se sýrovočesnekovou pomazánkou 65,-
130 g Opečená papriková klobása – s čerstvým křenem a hořčicí 55,-
600 g Prkno plné pochutin – uzená krkovička tlačenka, klobása, hermelín, eidam, tvarůžky, feferonky, cibulky apod. 209,-

POLÉVKY

Staročeská česnečka – s uzeným masem, sýrem a chlebovými krutony 35,-
nebo dle denní nabídky

SPECIALITY Z LÁVOVÉHO GRILU

200 g Biftek – s omáčkou ze zeleného pepře a zelenými fazolkami v anglické slanině 269,-
200 g Biftek ve slaninové košilce – s rokfórovou omáčkou 269,-
200 g Vepřová panenka – plněná sušenými švestkami, mandlemi a slaninou 169,-
250 g Pletenec z vepřové panenky – s hořčičnou omáčkou se zeleným pepřem 179,-
250 g Vepřová kořeněná krkovička – s omáčkou ze slaniny, cibule a piva 145,-
200 g Kuřecí prsíčka – s bylinkovým máslem 119,-
200 g Kuřecí prsíčka – protýkaná klobásou a sýrem 135,-
200 g Špíz – z pravé svíčkové, panenky a kuřecího masa, prokládaný žampiony, slaninou a cibulí 189,-

KLASIKA ČESKÉ KUCHYNĚ

150 g Tatarský biftek – z pravé svíčkové, servírovaný se všemi ingrediencemi a osmi topinkami 199,-
1400 g Pečené vepřové koleno – na černém pivě, podávané s čerstvým křenem, hořčicí, feferonkou a okurkou 175,-
600 g Pečená marinovaná žebra – s pikantní chilli omáčkou a česnekovým dresinkem 145,-
600 g Pečená uzená žebra – s hořčicí a čerstvým křenem 145,-
200 g Smažený řízek z krkovice – s citronem a okurkou 125,-
150 g Hovězí labužnický guláš – s cibulkou a feferonkou, chléb 109,-
300 g Staročeské střapačky – s uzeným masem, kysaným zelím a cibulkou 119,-
600 g Pečená vodňanská kachna – se zelím a českými knedlíky dle nabídky 189,-
12 ks Grilovaná kuřecí křidélka – pěkně ostrá s pikantní chilli omáčkou 129,-
3 ks Olomoucké tvarůžky – v anglické slanině, osmažené v pivním těstíčku 89,-

RYBY A BEZMASÁ JÍDLA

250 g Pstruh – pečený na másle, česneku a bylinkách 139,-
doplatek za každých 10 g 7,-
3 ks Domácí bramboráčky – zapečené nivou s pikantním zelným salátem 99,-
300 g Střapačky – s bryndzou, kysaným zelím a cibulkou 119,-

SALÁTY

400 g Směs listových salátů – s kuřecími nugetkami, tomaty a bylink. dresinkem ze zakysané smetany 119,-
400 g Těstovinový salát – se zeleninou a variací sýrů, dresink 129,-
200 g Okurkový salát – se zakysanou smetanou 49,-
200 g Rajčatový salát – s eidamským sýrem a cibulkou 49,-

PŘÍLOHY

1 ks Pečená brambora ve slupce s česnekovým přelivem a bylinkami 35,-
1 ks Grilovaný kukuřičný klas 45,-
150 g Zelené fazolky se slaninou a česnekem 45,-
200 g Vařené brambory 30,-
200 g Šťouchané brambory s osmaženou cibulkou 35,-
200 g Smažené hranolky 35,-
3 ks Domácí bramboráčky 35,-
4 ks Houskové knedlíky 25,-
6 ks Bramborové knedlíky 30,-
150 g Dušené zelí 25,-
150 g Listový špenát 45,-
1 ks Libeňský pivní křupák 4,-
1 ks Chléb 2,-
Tatarská omáčka 20,-
Česneková omáčka s bylinkami 20,-
Ďábelská omáčka 20,-

MOUČNÍKY

1 ks Domácí jablečný štrůdl – s rozinkami, vlašskými ořechy a šlehačkou 49,-
1 ks Staročeský medovník 45,-

OSTATNÍ NABÍDKA

80 g Čerstvě pražené mandle 39,-
Žvýkačky 15,-
Pravé hospodské brambůrky 25,-
Arašídy 20,-
Ďábelské tyčinky 25,-

Za menubox účtujeme 5,- Kč.
Poloviční porci lze u vybraných pokrmů objednat za 70% standardní ceny.
Samostatné přílohy servírujeme pouze dětem.

Místa k posezení lze objednat na tel. číslech 602246288 a 602611704

Teplá i studená kuchyně je Vám k dispozici v Po – Ne od 11:00 do 22:30 hodin.

Dobrou chuť a pohodový zbytek dne Vám přeje

kolektiv RESTAURACE U MATĚJÍČKŮ